Afdrukken

Informatie over het lidmaatschap van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde, het AKG.

De vereniging stelt zich als doel het bevorderen van het verwerken van graan als in het oude molenaarsvak en de vervaardigde producten onder de aandacht te brengen van bakkers en de consument.

Om als Lid Gezel tot het AKG toegelaten te kunnen worden dient u in het bezit te zijn van het getuigschrift Vrijwillig Molenaar. Daarnaast dient u de Vakcursus voor Korenmolenaar met goed gevolg te hebben doorlopen, of daarmee bezig te zijn. Ook moet u stage hebben gelopen op verschillende korenmolens.

De benodigde formulieren met betrekking tot het verzoek tot toelating kunt u opvragen bij het secretariaat van het AKG. Na ontvangst van het inschrijfformulier wordt uw verzoek tot toelating vermeld in onze nieuwsbrief aan de leden. Mocht er tot drie weken na verschijning van de nieuwsbrief geen bezwaar worden gemaakt tegen uw inschrijving dan gaan wij over tot de ballotage voor Gezelmolenaar.

De ballotage commissie bestaat minimaal uit twee Meestermolenaars en één Gezelmolenaar. De procedure staat beschreven in het bij het inschrijfformulier ingesloten ballotageformulier.
Hier zijn éénmalige kosten van € 115,00 aan verbonden.

Aan het lidmaatschap zijn jaarlijks de volgende kosten verbonden:

De licentie houdt in dat u het embleem van het AKG mag voeren op al uw reclameuitingen, rekeningen en zakken. Bovendien mag u dan op uw molen het schild van het AKG aanbrengen. Daarnaast mag u gebruik maken van de vlag, posters en zakken met het beeldmerk van het AKG en worden uw gegevens kosteloos op de website www.molenaarsgilde.nl vermeld.

Binnen het AKG vindt uitwisseling plaats van receptuur voor het maken van producten voor verkoop in de molenwinkel. Ook worden er tussen de leden onderling producten uitgewisseld. Jaarlijks vinden er twee ledenvergaderingen plaats met éénmaal causerie over een item dat speelt binnen het ambacht van Korenmolenaars. Daarnaast is er een “Dagje-Uit”.

Bent u samen met een andere collega molenaar werkzaam op een molen die al lid is van het AKG,
dan betaalt u € 65,00 contributie. Wel wordt u dan toch geballoteerd.
Wilt u zich als Lid Leerling opgeven, dan kunt u ook het inschrijfformulier invullen en mede laten ondertekenen door de Gezelmolenaar of Meestermolenaar bij wie u in de leer bent.
De kosten van dit lidmaatschap bedragen eveneens € 65,00 per jaar.

Tot slot willen we hier vermelden dat het sinds 2012 mogelijk is om een aspirant-lidmaatschap van het AKG aan te vragen; nadere informatie over deze vorm van lidmaatschap is in te winnen bij de secretaris van het AKG (zie hieronder).

Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen als nieuw lid van het AKG !
Voor verdere vragen over het lidmaatschap van het AKG of over de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
kunt u onze secretaris bereiken op telefoonnummer: 0344-602198,
of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.