Afdrukken

Op 7 augustus is molenaar Kees Scherjon overleden. Kees was een gewaardeerd gezel molenaar binnen het AKG op molen D' Olde Zwarver te Kampen. Kees voelde zich, na het aanmelden voor de opleiding tot vrijwillig molenaar, al snel aangetrokken tot de molen D'Olde Zwarver waar hij in 2003 als molenaar begon. Kees behaalde in 2009 het certificaat van vrijwillig molenaar.

Zijn motto was: je bent wel vrijwilliger maar dat is niet vrijblijvend. Dat kwam bij Kees ook duidelijk tot uiting in zijn betrokkenheid bij de molen. Hij verdiepte zich meer en meer in het molenaarsvak en volgde met succes de cursus Ambachtelijk Korenmolenaar. Kees is na het behalen van het certificaat door het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde toegelaten als gezel.

Enige tijd terug bereikte ons het bericht dat het niet goed ging met Kees, en zijn aanwezigheid werd op vergaderingen bijzonder gemist. Een toegewijd vakman is helaas niet meer onder ons en we zullen Kees als kundig molenaar, maar bovenal als hartelijke collega erg missen.

We wensen Bea, zijn kinderen en kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe.