Op 25 december 2022 is ons zeer gewaardeerde oud-lid Bert van der Voet overleden.
Bert was bijna 30 jaar beroepsmolenaar op zijn molen “op hoop van Beter” te Ingen. In juni 2014 heeft Bert op 75-jarige leeftijd, zoals hij zelf zei, zijn molenjas aan de wilgen gehangen, en heeft hij de molen overgedragen aan zijn opvolger Emiel van Schaik.
Naast vakmolenaar was Bert ook vele jaren als secretaris HET gezicht van het AKG; een zeer belangrijke rol die hij met veel toewijding vervulde. Naast het vele werk dat Bert voor de vereniging heeft verricht, wist hij met zijn altijd goedgeluimde aanwezigheid op de ledenvergaderingen de mensen bij elkaar te brengen en aan het AKG te binden.
Ook na zijn pensioen bleef het molenbloed bij Bert kruipen waar het niet kon gaan en bleven de molens hem trekken. De laatste jaren was hij nog regelmatig te zien op molen “de Hoop” te Veen, en was hij regelmatig aanwezig bij diverse gezel-ballotages van het AKG.
Bert’s vakmanschap en heldere kijk op zaken werd binnen de molenwereld zeer gewaardeerd. Bert was een prettig, oprecht en optimistisch mens. We zullen ons Bert dan ook blijven herinneren als een fijne college-molenaar en toegewijd en gedreven bestuurslid van het AKG.
Het AKG bestuur

rouwkaart