Drie nieuwe molenbedrijven, twee bedrijfsoverdrachten en twee nieuwe Meester molenaars

Tijdens de najaarsvergadering van het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde te Hulshorst op 7 november 2016, heeft het AKG drie nieuwe molenbedrijven in haar gelederen verwelkomd. De molenaars zijn geballoteerd als Gezel molenaar en hebben hun proeve van bekwaamheid afgelegd tegenover de ballotagecommissie (bestaande uit 3 Meester molenaars).
Molen De Eendracht te Alphen aan den Rijn wordt bemalen door Dick Esveld.
Paul Rijkers en Chris Smit zijn geballoteerd tot Gezel op hun molen De Leeuw in Aalsmeer.
Het derde nieuwe bedrijf binnen het AKG betreft molen De Jager in Oud-Vossemeer. Hier is Corneel Droogers geballoteerd tot Gezel molenaar.

Foto's links: Dick Esveld, midden: Paul Rijkers en Chris Smit, rechts: Corneel Droogers

Daarnaast werden een tweetal bedrijven die reeds lange tijd lid zijn van het AKG overgenomen door een nieuwe molenaar, waarmee zij hernieuwd binnen het AKG blijven.
Het betreft De Vier Winden te Vragender, waar George Pijnappel het reeds lang bestaande familiebedrijf heeft overgenomen van Henk Klein Gunnewiek.
Het bedrijf in molen De Windlust in Radewijk is enige tijd terug door Johan Nijeboer overgedragen aan Wim de Goeijen.
Tot slot moet worden gemeld dat Arend Vriend is geballoteerd als Gezel molenaar op molen De Vriendschap in Weesp; Arend was eerder Gezel molenaar op molen De Windhond in Soest.

 

Wim de Goeijen (links) en Arend Vriend (links op rechterfoto)

Fred Prins en Jan Scheirs werden geballoteerd tot Meester molenaar op hun molens, respectievelijk molen Kijkduin te Schoorl en De Kerkhovense Molen te Oisterwijk.

 

Fred Prins (foto links) en 
Jan Scheirs (rechts op rechter foto * (c) Marie-Therèse Kierkels)