Zaterdag 28 mei 2022 was het dan eindelijk zover, Peter Raggers ontving zijn welverdiende Certificaat voor Gezel-molenaar. De ballotage vond al in 2019 plaats, maar Corona gooide roet in het eten. Dit wordt langzaamaan een slechte grap.

De uitreiking werd een thuiswedstrijd omdat Peter helaas niet op onze laatste Algemene Leden Vergadering aanwezig kon zijn i.v.m. ziekte van zijn geliefde vrouw. Daarom reisde onze secretaris af naar Molen “Kyck over den Dyck” in Dordrecht.

Onder het genot van een kopje koffie met een heerlijk zelfgebakken cake van eigen molen en in goed gezelschap van veel vrijwilligers werd de spanning opgebouwd en ging Peter er bijna vroegtijdig zelf met zijn certificaat vandoor.
Maar het moest toch echt wel even met een officieel en welverdiend tintje, immers Peter heeft zijn sporen verdiend. Niet alleen als molenaar, maar ook als instructeur, artikel schrijver voor de Gildebrief, restaurateur en eigenlijk te veel om op te noemen.

Helaas gaat Peter ons verlaten, maar het vakmanschap blijft op de molen, want zijn opvolger Wim van Bruggen wordt binnenkort geballoteerd.

Wij wensen Peter een heerlijke toekomst samen met zijn vrouw rondtrekkend met de caravan, ennnn…… we weten het zeker…. elke molen die zijn pad kruist wordt met zijn bezoek vereerd.